Reseptit

Ceviche

Valmista ceviche siika- tai kuhafileestä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600–700 g siika- tai kuhafileetä
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 2–4 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 hienonnettu sipuli
  • ½ hienonnettua chilinpalkoa
  • nippu korianteria

Valmistusohje

1. Poista kalasta nahka ja nypi pois ruodot. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet laakealle vadille. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita limettimehu ja kuoriraaste, silputtu sipuli, chili ja korianteri keskenään, kaada kalan päälle. Anna maustua, kunnes kala on ”kypsynyt” läpikuultavasta valkoiseksi.

X