Reseptit

Chili-bataattisosekeitto peston kera

Samettisen pehmeä ja makea bataattisosekeitto rakastaa chiliä ja lämmittää mukavasti pakkaspäivänä.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Chili-bataattisosekeitto tarjoillaan itse tehdyn pestokastikkeen kera.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 bataatti
  • 3 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1–2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Pesto

  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 1/2 ruukku persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3/4 dl raastettua parmesaania
  • 1–1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Tee ensin pesto: Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuivalla pannulla, varo ettet polta niitä. Laita tehosekoittimeen pinjansiemenet, basilikanlehdet sekä persilja ja jauha niitä hetki. Lisää paloitellut valkosipulinkynnet sekä parmesaani ja valuta oliiviöljyä ohuena nauhana ja anna koneen käydä samalla. Kun aineet ovat sekoittuneet tasaiseksi kastikkeeksi, mausta pesto suolalla. Anna maustua kylmässä noin 30 minuuttia.

2. Tee sen jälkeen keitto: Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, kaavi siemenet pois ja hienonna malto. Kuori bataatti ja porkkanat. Paloittele. Kuullota öljytyssä kattilassa sipuleita ja chiliä ensin pari minuuttia. Lisää bataatit ja porkkanat ja kuullota vielä minuutti. Kaada kasvisliemi päälle ja keitä täysin kypsäksi kannen alla noin 30 minuuttia.

3. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi ja samettiseksi. Lisää kerma, kuumenna uudelleen. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Tarjoa pestoa keiton lisukkeena.

Tuunaa: Lisää valmiiseen keittoon 1/2 tlk (à 310 g) huuhdeltuja kikherneitä, 1 pkt (à 170 g) paahdettua pekonia, 2 dl vihreitä pitkiä papuja ja 1 dl tuoreita pinaatinlehtiä.

Katso myös:
Bataattipihvit, Ruoka.fi
Punajuuri-bataattisalaatti, Ruoka.fi
Täytetyt uunibataatit, Kotiliesi.fi

X