Coq au vin eli kukkoa viinissä
Coq au vin eli viinikukko on klassinen ranskalainen pataruoka. Resepti on kokki Richard McCormickin kirjasta Pariisi, joka on Matkustava kokki-sarjan ensimmäinen osa.
Ainekset
Kukkoa viinissä eli viinikukko
- 4 kanankoipea
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl herkkusieniä
- 1 porkkana
- 1 dl varsiselleriä
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 tl kaakaojauhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 dl punaviiniä
- 4 dl luomukananlientä
- 1 dl hillosipuleita
- 1 kevätsipulin varsi
Valmistusohje
Kukkoa viinissä eli Coq au vin valmistuu ammattilaisen ohjeella näin helposti:
1. Kuumenna paistinpannu. Kuivaa kanankoivet talouspaperilla ja mausta reilustisuolalla ja pippurilla. Lohkaise pannulle ruokalusikallinen voita, ja kun se kuplii, aseta kanankoivet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista koipia 2–3 minuuttia niitä liikuttamatta, kunnes koivet ovat kullankeltaisia. Käännä ja paista vielä 2 minuuttia toiseltakin puolelta. Siirrä koivet sen jälkeen uuninkestävään vuokaan.
2. Kuori ja raasta valkosipulit. Viipaloi sienet, porkkanat ja varsiselleri. Hienonna yrtit. Lisää pannulle loput voista, valkosipuli, sienet, porkkanat, varsiselleri, rosmariini, timjami ja laakerinlehti. Kuullota noin minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Lisää kaakaojauhe ja tomaattipyree, jatka kuullottamista 2 minuutin ajan. Lisää punaviini, kanaliemi ja hillosipulit. Kiehauta.
3. Kaada liemi uunivuokaan koipien päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Koristele kukkoa viinissä vielä hienonnetulla kevätsipulilla.
Resepti: Richard McCormick
Vinkki: Kokeile myös sitruunaisia kanankoipia tai bataattiaiolia ja kanankoipia
Katos myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään herkullinen Provencen kana
Kommentit
Kana ja kukko ovat eri lintuja.
Kommentit
Aivan raakaa 45min jälkeen. Kannattaa etsiä joku kunnon pataresepti, jossa ei kiirehditä.
Kana ja kukko ovat eri lintuja.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous