Currykanaa ja nuudeleita (Khow Soy Gai)
Arkiseen kanaan ja nuudeleihin saa helposti makua valmiilla currytahnalla ja lempeyttä purkillisella kookosmaitoa.
Ainekset
- 3 broilerin rintafileetä
- 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
- 1.5 rkl punaista currytahnaa
- 2 tl currya
- 1.5 dl kanalientä
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl ruokosokeria
- 200 g munanuudeleita
- 3 rkl hienonnettua korianteria
- 2 oksaa kevätsipulia
Lisäksi
- salottisipulia, limetinlohkoja
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerifileet kuutioiksi. Kuumenna vokkipannun pohjalla 1/2 dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon currytahna ja -mauste. Paista broilerinpaloja makuliemessä muutama minuutti. Lisää kanaliemi, kalakastike, ruokosokeri ja loppu kookosmaidosta. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, jotta liemi hieman tiivistyy.
2. Nosta nuudelit pehmenemään lämpimään veteen, siivilöi ja pikapaista öljyssä kuumalla pannulla. Viimeistele kastike korianterilla ja kevätsipulilla. Nosta joukkoon paistetut nuudelit ja aseta ruoka tarjolle syviin kulhoihin.
3. Tarjoa lisänä hienonnettua salottisipulia ja limetinlohkoja.
Vinkki: Punaisesta chilistä värinsä saava punainen currytahna on yksi tärkeimmistä thaimaalaisen keittiön perusaineista, jonka makua keitoissa, padoissa ja kastikkeissa pyöristää mukavasti kookosmaito tai -kerma
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous