Reseptit

Frittiahvenet

Rapeaksi friteeratut ahvenfileet ja makean kirpeät, sitrusvoissa paahdetut punajuuret ovat loistava makupari.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Frittiahvenet maistuvat paahdettujen punajuurten kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Frittiahvenet

  • 400 g ahvenfileitä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 valkuainen
  • 1.5 dl vettä tai olutta
  • 1 rkl tillisilppua
  • sormisuolaa

Friteeraukseen

  • 5 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Valmista frittiahvenet näin:
1. Kuivaa ahvenfileet talouspaperilla ja leikkaa parin sentin levyisiksi suikaleiksi. Sekoita jauhot ja neste tasaiseksi taikinaksi. Lisää tillisilppu ja mausta kevyesti valkopippurilla. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

2. Kaada öljy pieneen, paksupohjaiseen kattilaan. Öljyä pitää olla vähintään sen verran, että se ulottuu viiden sentin korkeudelle pohjasta. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun valkoinen leipäpala ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa.

3. Kasta kalapalat taikinaan ja kypsennä aina pari ahvenpalaa kerrallaan kullanruskeiksi. Nosta frittiahvenet talouspaperin päälle valumaan. Mausta kala sormisuolalla. Tarjoa frittiahvenet heti sitrusvoissa paahdettujen punajuurien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tarjoat perunakeiton paistettujen ahventen kera.

X