Hapanimelä broileri
Hapanimelä broileri saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Keitetty broileri on kylvetetty pannulla herkullisen hapanimeläksi. Lisänä maistuu vihanneksilla rikastettu jasmiiniriisi.
Ainekset
Broilerit
- 6 kpl broilerin koipi-reisipaloja (koipipalat seuraavaksi päiväksi)
- 1 1/2 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 tl suolaa
- 1 sipuli
- 1-2 laakerinlehteä
Hapanimelä broileri
- 6 kypsää broilerin reisipalaa
- 1 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl kanalientä
- 2 rkl viinietikkaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- (seesaminsiemeniä)
Vihannesriisi
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 punainen paprika
- 2 porkkanaa
- 1 rkl öljyä
Pinnalle
- 1/2 kurkku paloina
Valmistusohje
Hapanimelä broileri tehdään helposti näin:
1. Leikkaa koipi-reidet kahteen palaan keittiösaksilla. Laita palat kattilaan, lisää päälle sen verran kylmää vettä, että palat peittyvät juuri ja juuri. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Murenna liemeen kanaliemikuutiot, lisää suola, pilkottu sipuli ja laakerinlehdet. Hauduta broileri kypsäksi, 30–45 minuuttia.
2. Poista kypsennetyistä broilerin reisistä luu halutessasi. Parhaiten työ sujuu tukevilla saksilla. Poista halutessasi myös nahka. Hienonna valkosipuli.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileri molemmin puolin. Lisää pannulle valkosipuli, kanaliemi, viinietikka, fariinisokeri ja soijakastike. Kuumenna broileria liemellä valellen, kunnes liemi sakenee ja karamellisoituu. (Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä).
4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipulit, leikkaa porkkanat ja paprika suikaleiksi. Kuullota kasviksia pannulla öljyssä 3 minuuttia. Valuta riisi ja sekoita joukkoon kuumat kasvikset. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
5. Tarjoa hapanimelä broileri vihannesriisin kera.
Vinkki! Käytä koipipalat ja keitinliemi broileriminestroneen.
Katso myös: Litistetty broileri
Katso myös Kotiliesi.fi: Mozzarella-kanapannu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous