Herkkusienet punaviinietikkamarinadissa
Marinoidut herkkusienet valmistuvat nopeasti. Kokeile marinoituina myös vaikkapa kantarelleja tai siitakesieniä.
Ainekset
- 400 g herkkusieniä
- 1 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
- 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1/2 dl basilikaa hienonnettuna
- 2 valkoispulinkynttä hienonnettuna
- 1 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
n. 3/4 l purkki
1. Puhdista sienet ja leikkaa ne neljään osaan. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista sieniä niin, että ne saavat väriä ja pehmenevät. Nosta pannu sivuun.
2. Sekoita kulhossa yrtit, valkosipuli, öljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Kääntele joukkoon sienet.
3. Lusikoi sienet marinadeineen purkkiin ja sulje tiiviisti.
4. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
Lisää ruokia sienistä:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous