Hodarisämpylät
Hodarisämpylät kannattaa leipoa itse. Ne ovat ihan eri tavaraa kuin kaupasta ostetut sämpylät. Tämän Hodarisämpylätaikinan juju on pitkä kohotusaika. Älä lintsaa siitä, muuten rakenteesta ei tule oikeanlainen.
Ainekset
- 2.5 dl vettä (42 asteista)
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1.5 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita sulatettuna
voiteluun:
- 1 kananmuna
- 1 rkl Kylmää vettä
pinnalle:
- unikon- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon lämmin vesi ja lisää hiiva, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna seoksen levähtää hetki. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja riko rakenne haarukalla vatkaten. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Yhdistä vesi, voi-jauhoseos ja kananmunat voimakkaasti vatkaten. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, käytä tarvittaessa apuna jauhoja, koska taikinan kuuluu olla melko löysää. Jätä se liinan alle kohoamaan noin kahdeksi tunniksi.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
3. Jaa taikina 16:een palaan ja pyörittele ne pitkulaisiksi hodarisämpylöiksi. Nosta hodarisämpylät leivinpaperilla peitetylle uunipellille vieriviereen niin, että väliin jää noin sentin kohoamisvara. Kohota hodarisämpylöitä vielä noin tunti.
4. Voitele hodarisämpylät kananmunan ja veden seoksella, ripottele pinnalle siemeniä ja paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous