Reseptit

Hunaja­marinoitua kukkakaalia ja sinihome­juustodippi

Hunajamarinoidut kukkakaalinnuput ovat kasvissyöjän vastine broileriwingseille.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kukkakaali

marinadi

  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl maissijauhoja

dippikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 50 g sinihomejuustoa muruina
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl chilijauhetta

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaali. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele kukkakaalit seoksessa. Anna maustua hetki.

2. Grillaa kukkakaaleja keskilämmöllä niin, että ne saavat väriä ja pehmenevät, 15–20 minuuttia.

3. Sekoita dipin ainekset keske­nään. Dippaa grillattua kukkakaalia kastikkeeseen.

Lisää herkkuja kukkakaalista:

kukkakaalitempura

Kukkakaalitempura

Paahdettu_kukkakaali

Paahdettu kukkakaali

kokonaisena paistettu kukkakaali ruskistetun voin kera

Kokonaisena paistettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera

Kotiliesi.fi: Paahdettua kukkakaalia intialaisittain

X