Hunajamarinoitua kukkakaalia ja sinihomejuustodippi
Hunajamarinoidut kukkakaalinnuput ovat kasvissyöjän vastine broileriwingseille.
Ainekset
- 1 iso kukkakaali
marinadi
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus mustapippuria
- 2 tl maissijauhoja
dippikastike
- 1 prk kermaviiliä
- 50 g sinihomejuustoa muruina
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl chilijauhetta
Valmistusohje
1. Paloittele kukkakaali. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele kukkakaalit seoksessa. Anna maustua hetki.
2. Grillaa kukkakaaleja keskilämmöllä niin, että ne saavat väriä ja pehmenevät, 15–20 minuuttia.
3. Sekoita dipin ainekset keskenään. Dippaa grillattua kukkakaalia kastikkeeseen.
Lisää herkkuja kukkakaalista:
Kokonaisena paistettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous