Reseptit

Jalapenoguacamole

Klassikko on aina klassikko. Guacamole sopii leivän päälle, dippikastikkeeksi, salaatteihin ja vaikka uuniperunan täytteeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

 Resepti: jalopeno-guacamole 

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 avokadoa
  • 1 tuore jalapeno
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso pihvitomaatti
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 1-2 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus msutapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja murskaa se haarukalla. Hienonna jalapeno, punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne avokadon kanssa kulhoon ja sekoita.

2. Halkaise tomaatti ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri ja lisää se sekä tomaattikuutiot avokadoseokseen.

3. Mausta limettimehulla, suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

4. Tarjoile dippikastikkeena, liha-, kala- ja kasvisruokien lisukkeena, tortillojen välissä tai leivän päällä sellaisenaan.

X