Reseptit

Jauhelihapihvit - helpot ja nopeat

Nämä jauhelihapihvit ovat pikapihvejä. Niiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Tarjoa mehevät jauhelihapihvit perunamuusin ja mummon hölskykurkkujen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jauhelihapihvit

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 1 1/2 tl vastarouhittua mustapippuria

kastike:

  • 1 1/2 tl sinappia
  • 1 rkl soijaa
  • 1 1/2 dl kermaa

Valmistusohje

Jauhelihapihvit valmistuvat näin helposti ja nopeasti.

1. Sekoita muna ja suola jauhelihaan. Älä vaivaalihaa liikaa, ettei pihveistä tule kuivia.

2. Pyörittele liha kuudeksi palloksi ja litistä pulleiksi pihveiksi. Painele jauhelihapihvien pintaan reilusti mustapippurirouhetta.

3. Kuumenna tilkka öljyä ja nokare voita paistinpannulla. Paista pihvit molemmin puolin ja nosta hetkeksi pois pannulta.

4. Mittaa pannulle sinappi ja soija, kaada sekaan kerma. Anna kastikkeen kiehua hetki, lisää sitten pannulle pihvit ja kuumenna ne kunnolla.

5. Tarjoa valmiit jauhelihapihvit esimerkiksi perunamuusin ja mummonkurkkujen kanssa.

Vinkki: Saatat pitää myös feta-jauhelihapihveistä, punajuurella mehevöitetyistä jauhelihapihveistä eli Lindstörmin pihveistä tai pannupihveistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Jauhelihakeitto – näillä vinkeillä teet siitä entistä parempaa

 

X