Reseptit

Kaali-fetajuustogratiini

Kaaligratiini hunnutetaan tällä kertaa fetajuustolla. Kaalit paahtuvat uunissa rapsakan pehmeiksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g parsakaalia
  • pala valkokaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2 tl currya
  • 200 g fetajuustoa
  • noin 1 dl ranskankermaa
  • 1/2 ruukku lehtipersiljaa
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

1. Paloittele parsakaali, myös varsi ja huuhtele se. Valuta lävi­kössä. Leikkaa kaali reiluiksi loh­koiksi. Laita ainekset uunivuo­kaan ja kääntele joukkoon öljy, suola, mustapippuri sekä curry.

2. Paista 220-­asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kaalit saavat hieman väriä.

3. Sekoita sillä välin feta ja ranskankerma murumaiseksi seokseksi. Lusikoi juustoseos ruskistuneiden kaalien pin­nalle ja jatka paistamista 5–10 minuuttia niin, että juusto saa hieman väriä.

4. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja kurpitsansie­menillä.

X