Reseptit

Kaalikeitto

Kaalikeitto ryyditetään punajuurella, lehtikaalilla ja porkkanalla. Nokare kermaviiliä viimeistelee makuelämyksen.

Teksti:
Taina Salovaaraq
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaalikeitto

  • 400 g keräkaalia
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 puna- tai keltajuurta
  • 100 g selleriä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/4 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota tai -annosfondia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl musta- ja maustepippureita
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl meiramia tai oreganoa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • n. 1 rkl siirappia

Lisäksi

  • 2 dl paksua jogurttia tai kermaviiliä

Valmistusohje

Kaalikeitto valmistuu helposti näin:

1. Suikaloi keräkaali. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja revi lehdet paloiksi. Suikaloi sipuli, porkkanat, selleri ja puna- tai keltajuuret. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa n. 5 minuuttia. 

2. Lisää vesi, liemikuutiot tai fondi, tomaattipyree, laakerinlehdet, pippurit ja suola. Anna keiton muhia hiljalleen kannen alla noin 45 minuuttia.

3. Mausta kaalikeitto meiramilla tai oreganolla, sitruunamehulla ja siirapilla. Tarjoa kermaviilin tai jogurtin sekä siemensämpylöiden kanssa.

Vinkki! Jos haluat keittoon lisää proteiinia, lisää joukkoon paahdettua jauhelihaa tai linssejä.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 1/2024.

kaalikeitto
Kaalikeitto ryyditetään lehtikaalilla ja juureksilla.

Lue myös Kotiliesi.fi: Lammaskaalikeitto

X