Kaalikeitto
Kaalikeitto ryyditetään punajuurella, lehtikaalilla ja porkkanalla. Nokare kermaviiliä viimeistelee makuelämyksen.
Ainekset
Kaalikeitto
- 400 g keräkaalia
- 100 g lehtikaalia
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 2 puna- tai keltajuurta
- 100 g selleriä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 1/4 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota tai -annosfondia
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl musta- ja maustepippureita
- 1 tl suolaa
- 2 tl meiramia tai oreganoa
- 1/2 dl sitruunamehua
- n. 1 rkl siirappia
Lisäksi
- 2 dl paksua jogurttia tai kermaviiliä
Valmistusohje
Kaalikeitto valmistuu helposti näin:
1. Suikaloi keräkaali. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja revi lehdet paloiksi. Suikaloi sipuli, porkkanat, selleri ja puna- tai keltajuuret. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa n. 5 minuuttia.
2. Lisää vesi, liemikuutiot tai fondi, tomaattipyree, laakerinlehdet, pippurit ja suola. Anna keiton muhia hiljalleen kannen alla noin 45 minuuttia.
3. Mausta kaalikeitto meiramilla tai oreganolla, sitruunamehulla ja siirapilla. Tarjoa kermaviilin tai jogurtin sekä siemensämpylöiden kanssa.
Vinkki! Jos haluat keittoon lisää proteiinia, lisää joukkoon paahdettua jauhelihaa tai linssejä.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 1/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Lammaskaalikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous