Reseptit

Kanaviillokki

Kanaviillokki on arkiruokien hitti! Perinteiseen tapaan kastike suurustetaan keltuaisilla, jotka tuovat makuun myös täyteläisyyttä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanaviillokki

  • n. 1 kg maustamattomia broilerin koipireisiä
  • 1 l vettä
  • 1 porkkana
  • n. 100 g juuriselleriä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 4 dl keitinlientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 rkl currymausteseosta
  • 3 keltuaista

Lisäksi

  • 1/2 dl rakuunaa hienonnettuna

Tarjolle

  • riisiä
  • mustaherukkahyytelöä

Valmistusohje

Kanaviillokki tehdään helposti näin:

1. Nosta broilerin koipireidet isoon kattilaan tai kasariin. Kaada päälle vesi.

2. Pese ja paloittele porkkana. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Lisää kattilaan porkkanat ja juurisellerit. Kiehauta ja keitä noin viisi minuuttia, poista samalla pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää laakerinlehdet, valkopippurit ja suola. Keitä keskilämmöllä 40 minuuttia.

3. Nosta broilerin koipireidet leikkuulaudalle.

4. Siivilöi mausteet, porkkana ja selleri liemestä, ja ota lientä neljä desiä kastiketta varten. Lopun kanaliemen voit pakastaa.

5. Poista koipireisistä nahka ja luut, paloittele liha.

6. Mittaa paistokasariin kanaliemi, puolet kuohukermasta, sitruunamehu, dijonsinappi ja curry. Kiehauta. Sekoita keltuaiset lopun kuohukerman kanssa ja kaada ohuena nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan sekoitellen, kunnes kastike sakenee.

7. Lisää broilerin lihapalat. Maista kastiketta ja mausta tarvittaessa suolalla. Lisää hienonnettu rakuuna. Tarjoile kanaviillokki keitetyn riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa. Valmista kylkeen myös raikas vihersalaatti.

Vinkki! Kun vuosikymmeniä sitten kauppojen broilerivalikoima oli suppea, kanaviillokki valmistettiin kokonaisesta kanasta tai broilerista. Viillokin voi keitellä yhtä herkullisesti, mutta helpommin broilerin koipireisistä, luullisesta broilerin paistista tai rinnasta.

kanaviillokki
Kanaviillokki on arkiruokien lemppari.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 9/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Kanakastike

X