Reseptit

Kaneli-karpalopiirakka

Tämä helppo, nopea ja mehevä kaneli-karpalopiirakka valmistuu alle tunnissa. Voit tarjoilla sen myös lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 1.5 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2.5 tl leivinjauhetta
  • 125 g voita sulatettuna
  • 2 dl kermaa

pinnalle:

  • 200 g pakastekarpaloita sulatettuina ja valutettuina
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.5 tl neilikkaa

koristeluun:

  • tomusokeria
  • suklaisia nonparelleja tai suklaarouhetta

Valmistusohje

Leivo kaneli-karpalopiirakka näin:

1. Sekoita piirakkapohjaa varten kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kerma hyvin vatkaten.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun keskikokoiseen uuni- tai piirakkavuokaan.

3. Sekoita karpaloiden joukkoon sokerit ja mausteet ja ripottele ne taikinan pinnalle. Paista kaneli-karpalopiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Koristele jäähtynyt kaneli-karpalopiirakka tomusokerilla ja suklaarouheella.

X