Reseptit

Karitsapyörykät

Karitsapyörykät saavat piristystä etikkapunajuuresta ja kapriksista. Mehevät lihapullat maistuvat taivaallisilta muusin kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsapyörykät

  • 600 g karitsan jauhelihaa
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa (22 %)
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • 1/2 rkl öljyä
  • 3 etikkapunajuurta
  • 1-2 rkl punajuurten lientä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1-2 rkl pieniä kapriksia

Valmistusohje

Karitsapyörykät tehdään helposti näin:

1. Sekoita korppujauhot ja muna kermaan. Hienonna sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi öljyssä. Raasta punajuuret.

2. Yhdistä kaikki pyörykkäainekset toisiinsa. Anna taikinan maustua jonkin aikaa ja muotoile sitten kostutetuin käsin pyöryköiksi.

3. Paista karitsapyörykät kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa.

Katso myös: Karitsapullat rosmariini-kermakastikkeessa

Katso myös Kotiliesi.fi: Mausteiset karitsapullat Lähi-idän tyyliin

X