Reseptit

Kaurakeksit

Kun käytät puhtaita kaurahiutaleita ja vaihdat vehnäjauhon ½ dl:an gluteenitonta jauhoseosta ja ½ dl:an mantelirouhetta, pikkuleivät sopivat myös kauraa käyttäville keliaakikoille.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

34

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaurakeksit

  • 100 g pullomargariinia
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl maitoa
  • 0.5 dl siirappia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta

Väliin

  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Kaurakeksit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää siirappi, maito sekä rasva.

2. Nosta kahdella teelusikalla pieniä palloja leivinpaperoidulle pellille (yhteensä noin 68 kpl) ja jätä leviämisvaraa.

3. Paista 200 asteessa 7-8 minuuttia, niin että saavat vähän väriä. Anna jäähtyä.

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, sipaise suklaata joka toisen pikkuleivän pohjaan ja paina kaksi vastakkain.

5. Säilytä pikkuleivät viileässä ja kuivassa paikassa. Kaurakeksit voi myös pakastaa; anna niiden sulaa ilmavasti.

Vinkki: Kun käytät puhtaita kaurahiutaleita ja vaihdat vehnäjauhon ½ dl:an gluteenitonta jauhoseosta ja ½ dl:an mantelirouhetta, niin pikkuleivät sopivat kauraa käyttäville keliaakikoille. Koristele keliaakikon pikkuleivät valuttamalla niille suklaaraitoja, ne voivat murtua parileipinä.

310 kL (70 kcal) 1 kpl

X