Keitto käristyslihasta
Käristyslihasta valmistettu keitto saa makua viherpippurituorejuustosta.
Ainekset
- 400 g poron tai hirven käristyslihaa tai valmiiksi kypsennettyä hirvisäilykettä
- 50 g pekonia tai sian savusivua
- 2 sipulia
- 200 g viherpippurilla maustettua Koskenlaskija-juustoa
- 1 l lihalientä
- 500 g perunoita
- 1 porkkana
- pala lanttua
Valmistusohje
Kuori perunat, sipulit, porkkana ja lanttu. Leikkaa valmiiksi kuutioiksi. Leikkaa siansivu ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös käristysliha ohuiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös valmista pakastettua käristyslihaa vuoltuna.
Kuumenna paksupohjaisen kattilan pohjalla savusivua kunnes rasva irtoaa ja kärista rasvassa lihasiivut. Vedä käriste sivuun ja lisää kasviskuutiot. Anna hiukan paahtua.
Kaada kattilaan lihaliemi (riistaliemi pakasteena tai tiivisteenä) ja keitä kasvikset ja liha pehmeäksi. Lisää lopuksi paloiteltu sulatejuusto, jossa on mausteena viherpippuri. Jollei kaupassa tätä juustoa ole, käytä mitä tahansa sulatejuustoa ja kuivattua viherpippuria murskattuna 1 tl.
Anna juuston sulaa. Silppua keittoon lopuksi ruoholaukkaa eli ruohosipulia tai sipulinvarsia. Tarjoa keitto rapeiden ruiskeksien tai vanikanpalojen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous