Reseptit

Kermainen broileripata

Kermainen broileripata on syksyn lohturuokaa parhaimmillaan. Samalla reseptillä taiot pataruoan myös vaikkapa naudan- tai karitsanpatalihoista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kermainen broileripata

  • 6 broilerin paistileikettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 200 g herkkusieniä
  • 5 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • 1 kanaliemikuutio tai 1 rkl kanafondia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Kermainen broileripata tehdään helposti näin:

1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna voi ja öljy isolla paistinpannulla. Ruskista paistileikkeet molemmin puolin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta paistileikkeen uunivuokaan (tai -pa- taan).

2. Käytä myös sienet paistinpannulla ja kaada vuokaan.

3. Kaada valkoviini ja kerma paistinpannulle ja kiehauta. Lisää timjami, kanaliemikuutio tai -fondi sekä hunaja ja kaada seos uunivuokaan.

4. Pese sitruuna huolellisesti, leikkaa viipaleiksi ja asettele nekin vuokaan.

5. Nosta vuoka 220-asteiseen uuniin. Paista 20 minuuttia ja laske sitten lämpöä 175 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia.

6. Tarjoa kermainen broileripata paahdettujen rosmariiniperunoiden kera.

Katso myös: Punainen broileripata

Katso myös Kotiliesi.fi: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

X