Kermainen broileripata
Kermainen broileripata on syksyn lohturuokaa parhaimmillaan. Samalla reseptillä taiot pataruoan myös vaikkapa naudan- tai karitsanpatalihoista.
Ainekset
Kermainen broileripata
- 6 broilerin paistileikettä
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2-1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 200 g herkkusieniä
- 5 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- kourallinen tuoretta timjamia
- 1 kanaliemikuutio tai 1 rkl kanafondia
- 2 rkl hunajaa
- 1 sitruuna
Valmistusohje
Kermainen broileripata tehdään helposti näin:
1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna voi ja öljy isolla paistinpannulla. Ruskista paistileikkeet molemmin puolin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta paistileikkeen uunivuokaan (tai -pa- taan).
2. Käytä myös sienet paistinpannulla ja kaada vuokaan.
3. Kaada valkoviini ja kerma paistinpannulle ja kiehauta. Lisää timjami, kanaliemikuutio tai -fondi sekä hunaja ja kaada seos uunivuokaan.
4. Pese sitruuna huolellisesti, leikkaa viipaleiksi ja asettele nekin vuokaan.
5. Nosta vuoka 220-asteiseen uuniin. Paista 20 minuuttia ja laske sitten lämpöä 175 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia.
6. Tarjoa kermainen broileripata paahdettujen rosmariiniperunoiden kera.
Katso myös: Punainen broileripata
Katso myös Kotiliesi.fi: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous