Reseptit

Kesäkurpitsa-fenkolikeitto

Kasvissosekeitto on raikas lounasvaihtoehto, etenkin jos se valmistetaan kesäkurpitsasta, tuoreista yrteistä, fenkolista ja viimeistellään kantarelleilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Riikka Hurri

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpista-fenkolikeitto

  • 1 kiinteä kesäkurpitsa
  • 1 fenkoli
  • 2 salottisipulia
  • 1–2 rkl kookosöljyä
  • 6 dl vähäsuolaista kasvislientä
  • 1–2 dl kookosmaitoa
  • meiramia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria

Pinnalle

  • pieniä kantarelleja
  • tuoretta minttua
  • korianteria

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-fenkolikeitto tehdään helposti näin:

1. Paloittele kesäkurpitsa ja fenkoli. Hienonna sipulit. Kuullota aineksia muutamia minuutteja öljyssä. Lisää kasvisliemi.

2. Anna keiton hautua hiljalleen parikymmentä minuuttia. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan, lisää kookosmaito ja mausta keitto suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kiehauta.

3. Paista keiton pinnalle kourallinen pieniä kantarelleja. Silppua annosten pinnalle tuoreyrttejä. Tarjoa Kesäkurpitsa-fenkolikeitto esimerkiksi chapatileivän kanssa.

Kokeile myös kesäkurpitsakeittoa feta-juuston kera.

Katso myös: Parasta kesäkurpitsasta: kesäkurpitsa-focaccia ja muut houkuttavat reseptit

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin säilöt kesäkurpitsan oliiviöljyyn

X