Reseptit

Kirjolohi-ohrasalaatti

Tämä lohisalaatti saa ruokaisuutta ohrasta. Voit käyttää salaattiin edellispäivän uunilohen tähteet.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kirjolohta fileenä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaus suolaa
  • 2 dl ohrasuurimoita kypsennettynä
  • puolikas kurkku
  • 2 omenaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 avokado
  • 1 ruukku rapeaa salaattia

kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Nosta kirjolohifilee uunivuokaan ja mausta se sitruunamehulla ja sitruunan raastetulla kuorella. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa ja kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20– 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Kypsennä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele suurimot keittämisen jälkeen kylmällä vedellä, niin ne jäävät irtonaisiksi.
3. Pese ja paloittele kurkku ja omenat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise avokado ja poista kivi. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Revi salaatti. Kääntele kaikki ainekset sekaisin kulhossa kevyesti nostellen.
4. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin joukkoon. Paloittele kypsä kala ja nostele palat salaatin päälle. Viimeistele tuoreella tillillä ja tarjoile.

X