Reseptit

Kuitupitoinen kolmen viljan puuro

Puuro hellii vatsaasi. Kokeile terveellisen maittavaa komen viljan puuroa, joka syntyy pellavansiemenrouheesta, leseseoksesta ja puurohiutaleista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 0.5 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1 dl kolmen viljan leseseosta
  • 4 dl kaura-ruishiutaleita
  • suolaa
  • 5 dl puolukoita, mustikoita tai mustaherukoita
  • tai
  • 3 dl marjasurvosta, hunajaa tai (ruoko)sokeria

Valmistusohje

Kuitupitoinen kolmen viljan puuro maistuu aamu- ja väli- palana tai jälkiruokana.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää pellavansiemenrouhe, leseseos ja hiutaleet. Mausta aineet maun mukaan suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää marjat ja jatka hauduttamista noin 10 minuuttia.

Makeuta puuro maun mukaan hunajalla tai sokerilla.

X