Reseptit

Lihamureke

Lihamureke on reilu juhlaruoka, josta myös lapset pitävät. Tarjoa lisänä tsatsikia, lohkoperunoita ja vihreää salaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lihamureke

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 1 silputtu sipuli
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl leipämurusia
  • 1 muna
  • 1 dl karkeaksi silputtuja oliiveja
  • 1 dl silputtua persiljaa ja basilikaa
  • 2 tl kuivattuja yrttejä (esim. rosmariinia, timjamia, oreganoa)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Voiteluun

  • paprikajauheella värjättyä öljyä

Pinnalle

  • vähän korppujauhoja

Valmistusohje

Lihamureke tehdään helposti näin:

1. Pane leipämuruset likoamaan tomaattimurskaan.

2. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä. Lisää leipäseokseen. Murskaa sekaan valkosipulinkynnet, lisää yrtit ja muut mausteet. Lisää liha seokseen käsin vaivaamalla.

3. Anna makujen tekeytyä jonkin aikaa ja muotoile taikina yhdeksi isoksi tai kahdeksi pieneksi murekkeeksi.

4. Sivele murekkeen pinta paprikalla värjätyllä öljyllä. Ripottele päälle vähän korppujauhoja.

5. Kypsennä mureke 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä ja jatka tarpeen mukaan.

Vinkki: Tarjoa lihamureke uunissa kypsennettyjen lohkoperunoiden, tsatsikin ja raikkaan salaatin kanssa.

Kokeile myös täytettyä lihamureketta, sienillä täytettyä lihamureketta tai omenaista broilerimureketta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä jauhelihasta – inspiraatio kateissa? Ei hätää! Kokosimme arjen luottoreseptit jauhelihasta

X