Lihapullapata pippurimaasta
Tämän lihapullapadan salaisuus on pippurituorejuusto.
Ainekset
- 1 ps viherpippurikastiketta
- 200 g tuoreita tai 2 dl kuivattuja lihapullia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 dl (ruis)makaronia
- 50 g pippurituorejuustoa
- puolikas herkkukurkkua
- 5 dl vettä
Valmistusohje
Kaada kattilaan vesi, johon sekoitat kastikejauheen. Pilko veden kuumetessa lihapullat palasiksi sekä kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Lisää pilkotut ainekset ja myös makaronit, kun keitos alkaa kiehua. Jos käytät kuivattuja lihapullia, laita liotetut lihapullaviipaleet kastikejauheen kanssa samaan aikaan.
Sekoita pataan myös tuorejuusto ja hämmennä välillä pohjia myöten. Kuutioi herkkukurkku pieniksi paloiksi hämmentelyn lomassa. Lisää kurkku pataan makaronien kypsyttyä ja tarjoa pata oitis.
Kommentit
Ilari, resepti on tarkoitettu myös vaellusretkillä toimivaksi. Lihapullia, kuten muitakin ruoka-aineita voi kuivattaa itse ja näin moni eräilijä tekeekin. Mutta, kuten huomaat ruoan voi valmistaa myös tuoreista lihapullista.
Herkullista kesää!
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
Onko KUKAAN KOSKAAN IKINÄ MISSÄÄN kuullutkaan kuivatuista lihapullista? Google ei ainakaan.
Ilari, resepti on tarkoitettu myös vaellusretkillä toimivaksi. Lihapullia, kuten muitakin ruoka-aineita voi kuivattaa itse ja näin moni eräilijä tekeekin. Mutta, kuten huomaat ruoan voi valmistaa myös tuoreista lihapullista.
Herkullista kesää!
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous