Reseptit

Lihapullat ja ketsuppikastike

Lihapullat ja ketsuppikastike valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Teksti:
Mikki Moisio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lihapullat

  • 1 1/2 kg sika-nautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 rkl korppujauhoa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl tabaskoa

Ketsuppikastike

  • 1 pullo Heinzin ketsuppia
  • 1 piparjuuriputkilo
  • 2 rkl sinappijauhetta
  • 3 rkl siirappia tai fariinisokeria
  • 4 rkl viinietikkaa
  • 1 tl worcestershire-kastiketta
  • 1 dl punaviiniä
  • tabaskoa voimakkuutta lisäämään

Valmistusohje

Lihapullat ja ketsuppikastike valmistuvat helposti näin:

1. Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset kulhossa huolella ja anna maustua hetki.

2. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja paista niitä uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 5–8 minuuttia.

3. Valmista ketsuppikastike: sekoita kaikki ainekset, kiehauta kattilassa ja kaada lihapullien päälle. Tarjoile lihapullat ja ketsuppikastike lämpiminä esimerkiksi itse tehdyn perunamuusin ja rapsakan salaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet itse ketsupin.

X