Ruoka

Liharuokaa pitkän kaavan mukaan: Valitse parhaat reseptit ja viinit juhla-aterialle

Teksti:
Anna.fi

Valitse viikonlopun aterian päätähdeksi lammasta, ankkaa tai härkää. Tee esivalmistelut aamulla ja anna uunin hoitaa loput päivän aikana. Luonteikas laatuviini täydentää juhla-aterian.

Lampaan lapa on paistia paljon mehukkaampaa ja huomattavasti edullisempaa juhlaruokaa. Kypsennysaika on pitkä, mutta liha kypsyy miedossa lämmössä omia aikojaan.

Uunissa paistetut munakoisot, seesami-jogurttikastike ja pienet pitaleivät täydentävät lammasaterian Lähi-idän tyyliseksi.

Viinivinkki: Château Ksara Reserve du Couvent,
11,50 e, on rustiikkinen, ryhdikäs ja paahteinen punaviini Libanonista.

Ankankoipien kaverina on koivista irronneessa rasvassa paistettuja perunoita, lanttua ja kukkakaalia. Lisänä on myös höyrytettyjä ruusukaalinlehtiä ja liilaa kukkakaalia. Kastikkeessa maistuvat punaviini ja mustaherukka.

Viinivinkki: Matua Marlborough Pinot Noir,
13,98 e, on runsaan hedelmäinen ja marjainen punaviini Uudesta-Seelannista.

Naudan etupään osista haudutetussa lihapadassa on vahva maku. Mausteena padassa on tuttujen pippureiden ja laakerinlehtien lisäksi vähän kardemummaa.Naudan etuselästä tai rinnasta tehtyä pataa pitää muhitella uunin lempeässä lämmössä vähintään neljä tuntia, mutta mielellään pitempäänkin.

Tarjoa mausteisen lihapadan lisänä appelsiini-hunajapalsternakkoja ja voilla höystettyä perunamuusia. Palsternakat paahtuvat uunissa sillä välin, kun valmiin padan maut tekeytyvät.

Viinivinkki: Hand Crafted by Geoff Hardy Shiraz,
15,37 e, on täyteläinen, mausteinen ja hennon nahkainen punaviini Australiasta.

Sesongin salaatin voit tarjota pääruoan jälkeen esimerkiksi sinihomejuuston kanssa.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia ja Alko

Katso myös:

Riistakauden punaviinivinkit, Ruoka.fi

Alle 10 euron punaviinilöydöt, Ruoka.fi

Paisti x 7, Kotiliesi.fi

X