Reseptit

Lime-kookostorttu

Pääsiäisaterian päättää kirpeä ja tahmean makea limetorttu. Kookoskerma tuo makuun täyteläisyyttä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 3 dl kaurajauhoja

Täyte:

  • 1/2 dl limetinmehua (2 limetistä)
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl okeria
  • 1 prk (2 1/2 dl) Valio kermainen kookos ­kermaa

Koristeeksi:

  • 1 dl kuohukermaa
  • pääsiäismakeisia

Valmistusohje

1. Kuutioi huoneenlämpöinen voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Li­sää joukkoon keltuainen ja sekoi­ta. Mittaa joukkoon kookoshiuta­leet ja kaurajauhot. Sekoita no­peasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reu­noille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Valmistä täyte: Pese limetit lämpimällä vedellä. Raasta yh­destä limetistä kuori. Purista kahdesta limetistä mehua niin, että sitä tulee yhteensä puoli de­siä. Sekoita kulhossa kananmu­nat, limetin mehu ja kuoriraaste, sokeri ja kookoskerma. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä torttua uunissa noin 30 minuut­tia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan reunat ovat kauniin rus­keat.

4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Koristele jäähtynyt torttu kerma­vaahdolla ja makeisilla.

X