Lime-kookostorttu
Pääsiäisaterian päättää kirpeä ja tahmean makea limetorttu. Kookoskerma tuo makuun täyteläisyyttä.
Ainekset
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 keltuainen
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 dl kaurajauhoja
Täyte:
- 1/2 dl limetinmehua (2 limetistä)
- 1 limetin raastettu kuori
- 3 kananmunaa
- 2 dl okeria
- 1 prk (2 1/2 dl) Valio kermainen kookos kermaa
Koristeeksi:
- 1 dl kuohukermaa
- pääsiäismakeisia
Valmistusohje
1. Kuutioi huoneenlämpöinen voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita. Mittaa joukkoon kookoshiutaleet ja kaurajauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
3. Valmistä täyte: Pese limetit lämpimällä vedellä. Raasta yhdestä limetistä kuori. Purista kahdesta limetistä mehua niin, että sitä tulee yhteensä puoli desiä. Sekoita kulhossa kananmunat, limetin mehu ja kuoriraaste, sokeri ja kookoskerma. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä torttua uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan reunat ovat kauniin ruskeat.
4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Koristele jäähtynyt torttu kermavaahdolla ja makeisilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous