Reseptit

Limetti-avokadolohi

Kermaisen pehmeän avokadon päälle ladotaan kirpeällä limetillä kypsennettyä cevichelohta, jolloin avokado maustuu samalla suolaisen kirpeäksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g nahatonta lohifileetä
  • 4 rkl limettimehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • (1 valkosipulinkynsi)
  • 1-2 avokadoa
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • 1 dl ranskankermaa
  • 4 rkl siian-, muikun- tai kirjolohen mätiä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohifilee pieniksi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Purista päälle limet­timehua. Sekoita joukkoon suola ja sokeri ja halutessasi pieni murskattu valkosipulinkynsi. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja kaa­vi hedelmäliha leikkuulaudalle, leik­kaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä avokadoviipaleet tarjoiluvadille. Nostele päälle lohikuutioita ja limelientä, hie­nonnettua korianteria, ranskankermaa ja mätiä. Tarjoile heti ruisleivän tai makean saaristolaisleivän kanssa.

X