Linssibolognese
Linssibolognese sopii pastan kanssa sekä täytteeksi suolaisille letuille tai tacoille, lasagneen jauhelihan korvikkeeksi tai vaikkapa uuniperunan kanssa.
Ainekset
Linssibolognese:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 100 g juuriselleriä
- 100 g palsternakkaa
- 1 iso porkkana
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl punaisia linssejä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- noin 1/2 l tomaattimehua
- suolaa
- sokeria
- 1 tl jokaista: kuivattua timjamia, oreganoa ja basilikaa
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
Tarjoiluun:
- 400 g spagettia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta juuriselleri, palsternakka ja porkkana karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää raasteet. Kuullota vielä pari minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää ne pannulle. Lisää myös tomaattipyree, -murska ja mehu. Sekoita ja lisää vielä mausteet. Hauduta hiljaa poreillen ja välillä sekoitellen noin tunti.
3. Valuta ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne lopuksi kastikkeen joukkoon.
4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi ja valuta se. Kääntele spagetti kastikkeen joukkoon ja tarjoile kuumana.
Kommentit
Kyllä oli hyvää ja maistui koko perheelle 🙂
Kommentit
Kyllä oli hyvää ja maistui koko perheelle 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous