Reseptit

Mansikka­-briesalaatti

Mansikat tekevät melkein ruoasta kuin ruoasta juh­lavan ja kauniin. Tässä hehkuvan punaiset marjat on yhdistetty brie­juustoon ja sak­sanpähkinöihin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-briesalaatti:

  • 500 g mansikota
  • 100 g vuonankaalia
  • 100 g pinaattia
  • 400 g vesimelonia kuutioina
  • 500 g briejuustoa viipaleina
  • 75 g saksanpähkinöitä
  • 3 rkl balsamicoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista mansikat ja puolita ne. Huuhtele vuonankaali sekä pinaatti ja kuivaa ne salaattilin­gossa.

2. Levitä salaatit vadille, lisää päälle mansikoita, melonikuutioita, briejuustoa ja saksanpäh­kinöitä.

3. Sekoita balsamico ja oliivi­öljy keskenään ja mausta sokeril­la, suolalla ja mustapippurilla.

4. Valuta kastike salaatille ja tarjoa.

X