Reseptit

Monivilja-kasvisrisotto

Monivilja-kasvisrisotossa on runsaasti kuitua. Tumma riisi-kvinoaseos on maukasta sekä risotossa ja lisäkkeenä. Herkkusienten sijaan voit käyttää myös metsäsieniä. Sienistä saa hyvälaatuista proteiinia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl tummaa riisi-kvinoaseosta (Risella)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 6 dl kasvislientä kuutiosta tai fondista
  • noin 100 g vihreitä papuja tai parsakaalia
  • 150 g sieniä
  • pala paprikaa
  • suolaa, pippuria

Lisäksi

  • raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Puhdista ja paloittele sienet ja pavut. Kuutioi paprika.

2. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja kuumenna hetki. Lisää riisiseos ja kasvisliemi. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää pavut ja kypsennä edelleen 10 minuuttia.

3. Ruskista sienet pannulla, lisää risottoon paprikapalojen kanssa. Mausta ja anna risoton tekeytyä kannen alla jonkin aikaa.

4. Raasta pinnalle parmesaania tai muuta vahvan makuista juustoa.

Vinkki: Saat kasvisateriasta varmasti täyttävän, kun täydennät sen vielä leivällä ja maitotuotteilla.

Lisää maukkaita kasvisrisottoja:

Sienirisotto

Sieni-sipulirisotto

spelttirisotto

Spelttirisotto

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

Kotiliesi.fi: Pinaattirisotto

X