Reseptit

Naudanliha-juurespata

Naudanliha-juurespata hautuu uunissa parisen tuntia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g naudan lapaa tai etuselkää
  • 2–3 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • ½ lanttua
  • ½ mukulaselleriä
  • ½ purjosipulia
  • 1 rkl öljyä
  • mineraalisuolaa
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 1 laakerinlehti
  • vettä

Valmistusohje

1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu sekä mukulaselleri. Huuhdo ja paloittele purjosipuli.

2. Kuumenna öljy padassa. Lisää lihapalat ja paista ne joka puolelta kauniin ruskeiksi. Lisää kaikki kasvikset ja mausta aineet maun mukaan mineraalisuolalla. Lisää maustepippurit sekä laakerinlehdet pataan ja kaada päälle sen verran vettä, että aineet lähes peittyvät.

3. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja hauduta ruokaa miedolla lämmöllä liedellä tai 175 asteen uuninlämmössä noin kaksi tuntia tai kunnes liha on aivan pehmeää.

X