Reseptit

Paprika-jauhelihaminestrone

Kaipaatko vaihtelua jauheliharuokiin? Teresa Välimäen herkullisessa keittoreseptissä tuore basilika antaa  paprika-jauhelihaminestronekeitolle viimesilauksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pala palsternakkaa
  • pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 chilipalko hienonnettuna
  • 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 paprikaa (eri värisiä)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 l hyvää lihalientä (tai vettä) (noin)
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • 400 g jauhelihaa ruskistettuna
  • 1 dl pientä kuviopastaa
  • 1 prk valkoisia papuja
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa (noin)
  • 1 rkl sokeria
  • tuoretta mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi palsternakka, selleri, porkkanat ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynsi ja chilipalko. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota edellisiä siinä pari minuuttia.

2. Paloittele paprikat ja lisää kattilaan. Lisää myös tomaattipyree, paprikajauhe ja kaneli. Kaada kattilaan vielä lihaliemi tai vesi ja paseerattu tomaatti.

3. Keitä kunnes juurekset ovat lähes kypsiä. Lisää ruskistettu jauheliha, pasta, pavut ja basilika.

4. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Hauduta hiljaa poreillen vielä noin 15 minuuttia ja tarjoile tuoreen leivän kera.

X