Papupata
Papupata on loistava kasvisruoka, jossa maistuu tuoreet vihannekset ja juurekset. Halutessasi voit valmistaa pataan myös leipäkannen.
Ainekset
- 230 g kypsiä valkoisia papuja
- 230 g kypsiä kidneypapuja
- 1 sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- ½-1 chiliä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 porkkanaa
- 1-2 sellerinvartta
- 200 g valko- tai kurttukaalia
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1 l kasvislientä
- ½-1 tl basilikaa
- ½-1 tl timjamia
Leipäkansi
- 2 dl vettä
- 10 g hiivaa
- veitsenkärjellinen suolaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 4-5 dl sämpyläjauhoja
Valmistusohje
1. Tee taikina. Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet, alusta taikina ja kohota tunnin verran.
2. Valuta pavut, puhdista ja pilko kaikki kasvikset.
3. Kuumenna padassa öljy, kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää porkkana, selleri ja kaali ja sekoittele hetki.
4. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, pavut ja mausteet ja anna poreilla kymmenisen minuuttia.
5. Muotoile taikinasta leipäkansi pataan ja hauduta pataa uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos leipä uhkaa tummua liikaa.
Vinkki: Leipäkansi ei ole välttämätön, voit leipoa taikinasta myös sämpylöitä padan seuraksi tai tarjota valmista leipää.
1750 kJ (420 kcal)/1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous