Reseptit

Papupata

Papupata on loistava kasvisruoka, jossa maistuu tuoreet vihannekset ja juurekset. Halutessasi voit valmistaa pataan myös leipäkannen.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 230 g kypsiä valkoisia papuja
  • 230 g kypsiä kidneypapuja
  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • ½-1 chiliä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1-2 sellerinvartta
  • 200 g valko- tai kurttukaalia
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 l kasvislientä
  • ½-1 tl basilikaa
  • ½-1 tl timjamia

Leipäkansi

  • 2 dl vettä
  • 10 g hiivaa
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4-5 dl sämpyläjauhoja

Valmistusohje

1. Tee taikina. Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet, alusta taikina ja kohota tunnin verran.

2. Valuta pavut, puhdista ja pilko kaikki kasvikset.

3. Kuumenna padassa öljy, kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää porkkana, selleri ja kaali ja sekoittele hetki.

4. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, pavut ja mausteet ja anna poreilla kymmenisen minuuttia.

5. Muotoile taikinasta leipäkansi pataan ja hauduta pataa uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos leipä uhkaa tummua liikaa.

Vinkki: Leipäkansi ei ole välttämätön, voit leipoa taikinasta myös sämpylöitä padan seuraksi tai tarjota valmista leipää.

1750 kJ (420 kcal)/1 annos

X