Reseptit

Parmesaani-herkkusienimunakas

Munakas vie nälän tiehensä. Se vieläpä maistuu taivaalliselta, kun täytteeksi valitsee parmesaania ja herkkusieniä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 5 rkl vettä
  • 4 rkl parmesaaniraastetta
  • 2 tl rypsiöljyä

täyte:

  • 150 g herkkusieniä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Kananmunasta saa paljon proteiineja. Proteiinit ovat tärkeitä yleisen hyvinvoinnin ja terveellisen painon kannalta. Valmista aamiaiseksi tai lounaaksi parmesaani-herkkusienimunakasta.

1. Valmista ensin täyte. Viipaloi herkkusienet ja paista niitä hetken aikaa teflonpannulla, jotta osa nesteestä haihtuu. Lisää joukkoon loraus öljyä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. nosta sienet syrjään odottamaan.
2. riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi ja parmesaaniraaste. Kuumenna teflonpannulla öljy ja valuta munaseos pannulle. Vedä hyytyvää munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin. Peitä kannella ja anna kypsyä muutama minuutti.
3. Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, ripottele pinnalle herkkusienet. Käännä munakkaan toinen puoli osittain toisen päälle ja valuta munakas tarjoiluvadille.
Tarjoile parmesaani-herkkusienimunakas kasvisten kanssa.

X