Pasta Alfredo
Klassiseen pasta alfredoon kuuluu parmesanjuusto ja voi. Resepti on Miikka Järvisen ja Maija Kosken Apukokki Maailmalla- kirjasta, jossa reseptit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa tehtäviksi.
Ainekset
- 500 g pastaa
- 2 dl parmesaania raastettuna
- 3 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 2.5 dl kermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- Pari tuoretta persiljan oksaa koristeluun
Valmistusohje
Aikuinen: Pane pastan keitinvesi kuumenemaan ja keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi (al dente!) sillä aikaa, kun valmistatte kastikkeen.
Apukokki: Raasta 2 dl parmesaania lautaselle.
Aikuinen: Mittaa valmiiksi voi ja kerma. Kuumenna paistokasari.
Apukokki: Pyörittele voita paistokasarissa, kunnes se on sulanut.
Aikuinen: Kuori ja silppua sillä välin valkosipulinkynnet, lisää ne pannulle ja käännä levy keskilämmölle.
Apukokki: Kuullota valkosipuli voissa.
Aikuinen: Lisää pannuun kerma ja juustoraaste.
Apukokki: Sekoita koko ajan, kunnes juusto on sulanut ja kastike kiehuu.
Yhdessä: Lisätkää suola ja mustapippuri ja kääntäkää levy niin pienelle, että kastike juuri ja juuri kiehuu.
Aikuinen: Valuta kypsä pasta siivilässä ja sekoita kastikkeeseen kahden kauhan avulla.
Apukokki: Nypi koristeeksi hieman persiljaa.
Katso myös:
Roinisten kantarelli-pancettapasta
Sardelli-kaprispasta – Pasta alla Puttanesca
Kotiliesi: Pastaa ja tuoretomaattikastiketta basilikan ja vuohenjuuston kera
Kommentit
Tässä ohjeessa on ihan liikaa pastaa, sopiva määrä on 250g.
Kommentit
Tässä ohjeessa on ihan liikaa pastaa, sopiva määrä on 250g.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous