Reseptit

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti

Pasta carbonara ei juuri esittelyitä kaipaa. Miilunpolttajan spagetti on klassikko vailla vertaa. Kuten kaikista hittiresepteistä myös carbonarasta on monia eri versioita, tässä reseptissä pastan mehevyyden salaisuus piilee tilkassa kermaa. Kerman voi myös italialaisittain jättää kokonaan pois.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pasta carbonara

  • 170 g pekonia
  • 100 g palvikinkkua
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 munaa tai 4 keltuaista
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 1/2 dl parmesaani- tai pastajuustoraastetta
  • 400 g spagettia
  • vettä
  • suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa pekoni ja palvikinkku suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista pekoni- ja kinkkusuikaleita paistokasarissa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat ruskeita  ja rapeita. Lisää valkosipuli loppuvaiheessa pekoni- ja kinkkusuikaleiden joukkoon kuullottumaan. Ota paistokasari liedeltä pois.

2. Sekoita kulhossa keskenään munat tai keltuaiset, kerma ja puolet juustoraasteesta. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Sekoita pekoni- ja kinkkusuikaleet sekä valkosipuli spagetin joukkoon. Pasta maustuu siihen lisättävällä muna-kermaseoksella ja kaikki ainekset sekoitetaan kunnolla keskenään.

3. Kuumenna pastaa hetki, mutta varo etteivät munat hyydy. Tarjoa carbonara heti, sillä se on parhaimmillaan kostean mehevänä.

4. Annostele pasta carbonara tarjolle ja ripottele päälle loput juustoraasteesta sekä mustapippurirouhetta.

Vinkki: Katso myös herkullinen Pasta Alfredo

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy kermainen pennepasta sahramilla

 

X