Reseptit

Pekoni-briequiche

Pekoni-briequiche on hurmaava viikonloppuherkku, vierastarjottava tai arjen ilahduttaja. Jo pelkkä ajatus muhevasta pekoni-juustopiirakasta saa veden nousemaan kielelle.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Pekoni-briequiche saa veden herahtamaan kielelle.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekoni-briequiche, taikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 125 g maitorahkaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • 250 g fileepekonia
  • 1/4 purjoa
  • 200 g briejuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 125 g maitorahkaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Pekoni-briequiche leivotaan helposti näin:

Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paloittele pekonit ja paahda pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu purjo ja nosta pannu syrjään jäähtymään.

Vuoraa piirakkavuoka pohjataikinalla ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta päälle leivinpaperiarkki ja kaada paperin päälle painoksi raakaa riisiä tai herneitä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Poista painot sekä paperi.

Viipaloi briejuusto taikinapohjan päälle ja levitä päälle pekoniseos. Sekoita kulhossa munat, kerma, rahka ja parmesaaniraaste ja kaada piirakan päälle. Jatka paistamista vielä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pekoni-briequiche on pinnalta kauniin ruskea.

Vinkki: Nauti mehevä pekoni-briequiche raikkaan vihersalaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton suolainen piirakka – katso 5 parasta ohjetta!

X