Mustikkapiirakka pullataikinasta
Pullataikinaan leivottu mustikkapiirakka on kesän odotetuimpia marjapiirakoita. Tällä ohjeella leivot pellillisen mustikkapiirakkaa.
Ainekset
Perinteinen mustikkapiirakka pullataikinaan
- 3 dl maitoa
- ½ palaa (25 g) tuoretta hiivaa
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 tl mineraalisuolaa
- 2-3 tl kardemummaa
- noin 8 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
mustikkapiirakan täyte:
- 1 ½ l mustikoita
- 1 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
voiteluun:
- 1 muna
Valmistusohje
Mustikkapiirakka pullataikinaan – leivo koko pellillinen helposti:
1.Tee pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
2. Kauli kaksi kolmasosaa pullataikinasta ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle pellille.
3. Mausta mustikat sokerilla ja sekoita joukkoon perunajauhot. Levitä täyte pohjan päälle.
4. Kauli lopusta taikinasta levy ja leikkaa siitä veitsellä tai taikinapyörällä ohuita nauhoja. Asettele ne ristikoksi piirakan päälle. Voitele taikinaosat munalla. Paista pullataikinaan leivottua mustikkapiirakkaa 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
Vinkki: Tarjoa pullataikinasta leivottu mustikkapiirakka aidon vaniljakastikkeen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy kesäinen, iki-ihana mustikka-piimäleivos
Kommentit
Täytteen mustikat kannattaa soseuttaa ja lisätä n. 3/4 dl vehnäjauhoja. Sose sakeutuu jo raakana ja lisää uunissa. Vehnäjauho toimii vain mustikan kanssa: värjäytyy hyvin. Eikä tule kiiseliä
Kommentit
Täytteen mustikat kannattaa soseuttaa ja lisätä n. 3/4 dl vehnäjauhoja. Sose sakeutuu jo raakana ja lisää uunissa. Vehnäjauho toimii vain mustikan kanssa: värjäytyy hyvin. Eikä tule kiiseliä
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous