Reseptit

Peruna-fenkoligratiini

Jo peruna-fenkoligratiinin tuoksu saa vatsan kurnimaan nälästä. Gratiini on oiva arkiruoka sellaisenaan salaatin kera tai hieno lisuke paistetulle kala- tai liharuoalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-fenkoligratiini:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 fenkolia
  • 1 1/2 kg jauhoista perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4-5 dl kermaa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 2 tl sulaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia

Valmistusohje

1. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi fenkolit. Kuori ja viipaloi perunat.

2. Kuumenna voi ja öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Lisää perunat ja kerma.

3. Mausta Dijon-sinapilla, suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Kiehauta, sekoita hyvin ja nosta kattila liedeltä.

4. Kaada peruna-kermaseos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin tunti.

X