Perunat ja vaahdotettu voi
Erikoisperunoita voi maistella kuin viinejä ikään. Kuvan luomuperunat alhaalta ylöspäin: Lady Felicia, Blue Kongo, Siikli ja Rosamunda. ”Lähellä sydäntäni ovat nyt luomutuotetut erikoisperunat, joiden maussa voi aistia esimerkiksi parsaa, kastanjaa, pähkinää. Perunatasting on hauska tapa vertailla perunalajikkeita keskenään.” Niina Hietalahti, ruokakauppias, anton & anton.
Ainekset
- erilaisia uuniperunaksi sopivia perunoita (esim Siikli, Rosamunda, Felicia, Lady Claire)
- öljyä
Vaahdotettu voi
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- ripaus hiutalesuolaa
- vähän mustapippuria myllystä
- (1 pieni valkosipulinkynsi)
Valmistusohje
1. Valitse mahdollisimman tasakokoisia perunoita. Pese perunat hyvin ja pane uunivuokaan.
2. Kaada päälle vähän öljyä ja hiero öljy perunoihin käsin. Pistele perunoita sieltä täältä haarukalla.
3. Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
4. Sekoita pehmeään voihin sähkövatkaimella vatkaten sitruunamehu, persilja ja mausteet.
Vinkki: Sekoita maustevoihin 100 g pehmeää vuohenjuustoa.
Kokeile myös näitä perunalisäkkeitä:
Kotiliesi.fi: Perunanpuolikkaat uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous