Reseptit

Pirteä nuudelisalaatti

Satsumat ja klementiinit käyvät hyvin kokkaukseen. Tämä pirteä nuudelisalaatti maustetaan raikkaalla klementiinikastikkeella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 paketti sobanuudeleita
  • 2 dl mungpavun ituja
  • 1-2 raastettua porkkanaa
  • 3 klementiiniä
  • 4 kevätsipulia
  • 2 minipaprikaa
  • tuoreita yrttejä

Kastike

  • 1 dl klementiineistä puserrettua mehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1-2 rkl soijaa
  • 2 rkl neutraalia öljyä (esim. rypsi)
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • pari hyppysellistä chiliä
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistusohje

1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada klementiineistä puserrettu mehu kattilaan, lisää sokeri. Keitä mehua, kunnes sitä on jäljellä vain 2 rkl. Lisää mehuun viinietikka, soija ja öljyt. Mausta chilillä, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita kastike nuudeleiden joukkoon.

2. Leikkaa klementiinit viipaleiksi. Raasta porkkanat karkealla terällä, viipaloi paprikat, huuhdo ja valuta idut.

3. Nosta keko nuudeleita lautasen keskelle ja asettele ympärille muut salaattiainekset. Koristele annokset tuoreilla yrteillä.

X