Reseptit

Porsaanfilee juuresten kera

Porsaanfilee juuresten kanssa tarjoiltuna sopii viikonlopun illallispöytään.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 porsaan sisäfilee (noin 500 g)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 pientä salottisipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni palsternakka
  • ¼ tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua pippuria
  • 2-4 rkl sinappia (Dijonin)
  • 2-3 tl raastettua piparjuurta
  • 1-2 dl vettä
  • 3-4 dl lihalientä (kuutiosta tai fondista)
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja pilko juurekset ja lohko sipulit.

2. Paista pari tuntia huoneenlämmössä pidetty filee kauttaaltaan öljytyllä pannulla, mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja sinapilla ja siirrä uunivuokaan.

3. Lisää vuokaan juurekset ja sipulit, huuhtele pannu vedellä, kaada neste vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia (fileen sisälämpötilan pitää nousta 75 asteeseen).

4. Kääri filee folioon odottamaan, ota sipulit erikseen sekä liemi ja juurekset pieneen kattilaan, hauduta pehmeiksi.

5. Soseuta juurekset ja ohenna lihaliemellä kastikkeen vahvuiseksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita: sokeria, sinappia ja piparjuurta.

6. Valmistele ruuan lisäkkeet, leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen, perunalumen ja kasvisten kanssa.

Vinkki: Muuntele lisäkkeitä: pese ja lohko muutama peruna, kuori ja pilko juureksia, lado kaikki öljytylle uunipannulle, ripauta suolaa ja pippuria päälle ja kypsennä.

1010 kJ (240 kcal) 1 annos

X