Reseptit

Punainen banaanileipä

Banaanileipä eli banana bread on kahvikakkumainen ja mehevä tarjottava. Punainen väri tulee elintarvikeväristä, ja sen voi halutessaan jättää pois.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punainen banaanileipä:

  • 4 isoa banaania
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3-4 tl punaista elintarvikeväriä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl kanelia
  • hyppysellinen suolaa

Koristeluun:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 1/2-2 rkl vettä
  • strösseleitä

Valmistusohje

1. Soseuta banaani haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita jauhoihin leivin- ja kaakaojauhe. Sekoita banaanin joukkoon munat, jauhot, öljy, elintarvi- keväri, hunaja, kaneli ja suola. Kaada voideltuun leipävuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40–45 minuuttia. Jäähdytä.

3. Sekoita tomusokerin joukkoon vesi ja pursota leivän päälle kauniita kuvioita. Koristele strösseleillä.

X