Reseptit

Punaviini-kermakastike

Punaviini-kermakastike on täyteläinen lisuke esimerkiksi täytetylle possun sisäfileelle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punaviini-kermakastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 rkl voita
  • 1/2 dl balsamicoa
  • 2 1/2 dl punaviiniä
  • 21/2 dl lihalientä
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl ruskeaa kastikesuurustetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä rosmariininoksan kanssa voissa pari minuuttia. Lisää balsamico ja keitä hyvällä lämmöllä, kunnes neste on haihtunut melkein kokonaan.

2. Lisää viini ja jatka keittämistä, kunnes jäljellä on reilu 1 dl nestettä. Lisää lihaliemi ja keitä taas, kunnes kasti- ketta on kattilassa noin 2 dl. Poista rosmariini. Lisää voi ja kerma ja kuumenna. Sekoita joukkoon kastikesuurus ja keitä pari minuuttia. Mausta punaviini-kermakastike suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Kastikkeen voi valmistaa jo edellisenä päivänä.Sen maku vain paranee levättyään yön yli.

Lue myös: Poronfilee ja suppilovahvero-punaviinikastike

Lue myös Kotiliesi.fi: Punaviinikastike

X