Reseptit

Rahka-ananaspiirakka

Makea rahka-ananaspiirakka sopii pääsiäisenä jälkiruoaksi sellaisenaan tai kahvin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • tilkka sitruunamehua
  • 1 muna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 prk (à 227 g) ananaspaloja

Valmistusohje

Rahka-ananaspiirakka leivotaan näin:

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kauraleseet sekä leivinjauhe keskenään.

Lisää seos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirasvuokaan niin, että se peittää myös vuoan reunat.

Mausta maitorahka sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Lisää muna ja vaahdoksi vatkattu kerma. Valuta ananaspalat ja sekoita ne muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.

Paista rahka-ananaspiirakka uunin alaosassa. Piirakka on valmis noin 40 minuutissa, jolloin täyte on keskeltäkin hyytynyt.

Katso myös: Sitruunainen rahkapiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Rahka sopii jälkiruokaan, vanukkaaseen ja mousseen – katso herkulliset ohjeet!

X