Raparperipiirakka
Tässä on perinteisen herkullinen raparperipiirakkaresepti! Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ainekset
Raparperipiirakan taikina
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 3 dl voisulaa
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
pinnalle:
- 500 g raparperia (noin 1 ½ l paloja)
- sokeria
Valmistusohje
Raparperipiirakka syntyy näin:
Raparperipiirakka on helppo leivottava.
Sulata voi kattilassa. Riko kananmunat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna-sokerivaahtoon kerma ja voisula. Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään omassa kulhossa. Lisää jauhot muiden aineiden joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun tai torttuvuokaan.
Huuhdo ja viipaloi raparperinvarret. Levitä raparperinpalat taikinan päälle. Ripottele raparperipiirakan pinnalle sokeria maun mukaan.
Paista raparperipiiras 175 asteen uuninlämmössä 30–40 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin värinen ja pohja kypsä. Voit kokeilla pohjan kypsyyttä puutikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, pohja on kypsä.
Tarjoa raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperipiiras on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous