Reseptit

Rieskalasagne

Rieskalasagne on oikaisijan unelma. Siinä vedetään mutkat suoriksi juustokastikkeen kohdalla, mutta aikaan saadaan takuulla mehevä ja herkullinen lasagne.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rieskalasagne

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 prk (à 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 1 pss ohutta suorakaiteen muotoista rieskaa (esim. Fazer Rullarieskaa)
  • 4 dl juuston makuista ruokakermaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 2 palloa bufalamozzarellajuustoa viipaleina
  • 1-2 dl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Rieskalasagne tehdään helposti näin:

1. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattimurskat ja mausteet. Hauduta 10–15 minuuttia.

2. Kokoa lasagne vuokaan: rieskaa, jauhelihakastiketta, juustoraastetta, mozzarellaa ja ruokakermaa ja sitten toinen ja kolmas kerros samaan tapaan. Pinnalle lopuksi juustoraastetta.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Jäähdytä rieskalasagne hieman ennen tarjoilua ja viimeistele pinta tuoreella basilikalla.

Katso myös: Mehevän lasagnen salaisuudet! Parhaat niksit perinteisen, kasvis- ja vegaanilasagnen tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Pastavuoka maistuu koko perheelle – kokosimme parhaat uunipastareseptit, jotka pelastavat arjen!

X