Riisi-banaanipannarit
Riisi-banaanipannarit sopivat jouluaattona aamiaispöytään riisipuuron tilalle. Sekaan voi pilkkoa jouluisia kuivahedelmiä, kuten luumuja, viikunoita tai taateleita tai näistä tehtyä sosetta.
Ainekset
Riisi-banaanipannarit
- 5 dl keitettyä Urtekram puuroriisiä
- 4 munaa
- 2 banaania
- 2 rkl riisi- tai perunajauhoja
- 4 dl (3-5 dl) mantelimaitoa, kookosmaitoa, maitoa tai vettä
- ripaus suolaa
- Steviaa tai erytritolia
- Maun mukaan vaniljajauhetta, kanelia tai kardemummaa
Paistamiseen
- neitsytkookosöljyä
Valmistusohje
Riisi-banaanipannarit tehdään näin:
Riisi-banaanipannarit tehdään mantelimaidosta ja makeutetaan stevialla. Vaniljajauhe tuo näihin pannareihin herkullisen maun.
1. Laita kaikki pannukakkutaikinan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voit sekoittaa pannukakkutaikinan myös sauvasekoittimella. Taikina on hieman paksumpaa kuin tavallinen pannukakkutaikina ja tästä syystä myös helpompaa paistaa.
2. Kuumenna pieni määrä kookosöljyä pannulla ja lusikoi taikinaa pannulle pannukakuiksi. Alenna hieman lämpöä ja paista pannukakut kummaltakin puolelta noin 2–4 minuuttia. Vältä ylikypsentämistä, sillä pannukakuista tulee muuten kuivia. Nauti riisi-banaanipannarit haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Tämän riisi-banaanipannukakkujen reseptin on laatinut ravitsemusasiantuntija Hanna Skyttä
Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuista, ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.
Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous