Reseptit

Ruis-kanelipiparit

Mitäpä olisi joulu ilman piparkakkuja? Valmista omatekoiset piparit ruisjauhoista, joilla saat piparkakkuihin ihanaa rukiisuutta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

45

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl siirappia
  • 2 tl kanelia
  • 1 kananmuna
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa

pinnalle:

  • kaneli-sokeria

Valmistusohje

Maukkaat ruis-kanelipiparit kannattaa paistaa valmiiksi pari päivää ennen tarjoamista.

1. Kiehauta margariini, sokeri, siirappi ja kaneli keskenään. Anna seoksen jäähtyä.

2. Lisää joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita löysäksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja nosta kylmään yön yli. Voit myös kääriä taikinan kelmuun ja pakastaa sen.

3. Kauli pieni pala taikinaa kerrallaan jauhotetulla leivinpöydällä. Painele haluamasi muotoisia kuvioita. Nosta piparit leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Ripottele pipareiden päälle kaneli-sokeria. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia.

X